Sla navigatie over

Aflossing van de wacht

Na zestien jaar voorzitterschap van onze lokale Open Vld afdeling, heb ik besloten om er in die functie een punt achter te zetten. Diegenen die mochten denken dat dit het resultaat zou zijn van interne strubbelingen moet ik evenwel teleurstellen. Niets is minder waar.

Ik ga immers met evenveel ijver door als gewoon bestuurslid en erevoorzitter, een titel die het voltallig bestuur mij heeft toegewezen. Tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zal ik, bij leven en welzijn, de gezegende leeftijd van 72 bereikt hebben. Niet echt een leeftijd om de toekomst van een partij te gaan bepalen, vind ik persoonlijk.

In die zestien jaar heb ik met onze afdeling hoogtes gekend. In 2000 behaalden we een ongezien resultaat met vier zetels in de gemeenteraad. We zaten meteen ook met twee mensen in het college. Onze twee schepenen hebben daar overigens prachtig werk geleverd. Spijtig genoeg werden die realisaties in 2006 niet meteen omgezet in een bevestiging van het verkiezingsresultaat van 2000. Dat is nu eenmaal een fenomeen dat in de politiek spijtig genoeg veelvuldig voorkomt.

Het belette mij niet om er samen met het bestuur met evenveel ijver tegenaan te gaan. “You win some, you lose some” is immers een gezegde, dat zeker ook in de politiek van toepassing is. Het dieptepunt onder mijn voorzitterschap was het afscheid van ons enig gemeenteraadslid. Het hoeft geen betoog dat dit een keuze is die je liever niet wil maken. Ik ben er evenwel van overtuigd dat we er met ons huidig gemotiveerd bestuur sterker zullen uitkomen.

We gaan opnieuw, uitgaande van onze eigen principes en visie op de toekomst, voor een beleid waar de Hemiksemnaar beter van wordt, en waarop wij fier kunnen op zijn. Een eerste stap hebben we al gezet met onze deur-aan-deur actie van de afgelopen maanden. De commentaren en suggesties die we hieruit gaan distilleren zullen mede de basis vormen van ons programma voor 2018.

Albert De Bruyn

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder