Sla navigatie over

Facebook-poll

“De subsidie komt voor maximaal de helft van de uitgaven tussen, met een maximum van 25.000 euro”, zegt oppositieraadslid Birgit De bondt (Open Vld). Open Vld Hemiksem zou graag zien dat deze subsidies effectief gebruikt worden om ingrepen te doen die de verkeersveiligheid rondom onze scholen te goede komt. We denken hierbij aan ingrepen zoals: reflecterende beugels, octopuspalen, 'graag traag'-borden...

De meerderheid wil de subsidies echter gebruiken om te investeren in het Buck-E systeem. Via een tag aan hun fiets kunnen kinderen die met de fiets naar school komen punten (bucks) verzamelen die ze dan kunnen inwisselen bij lokale handelaars. Open Vld is ook voorstander van het Buck-E systeem maar kan zich minder vinden in de manier waarop de meerderheid dit wil invoeren. Zo zijn de praktische details nog erg vaag. Verder pleiten wij er voor dat ook kinderen die te voet naar school komen, punten zouden moeten kunnen sparen.

Via de poll op onze facebookpagina willen we graag weten wat jullie vinden. Waaraan moet de gemeente de subsidies volgens jullie besteden? De poll op onze facebookpagina loopt van 01/02/2020 tot 07/02/2020. Stemmen? Gewoon doen!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder