Sla navigatie over

Fietsactie - uw fiets, uw vrijheid

De bestuursleden van Open VLD Hemiksem hebben actie gevoerd aan de kruispunten aan de Gemeenteplaats en de Sint-Bernardsesteenweg, punten waar het ronduit onveilig is voor fietsers, ofwel omdat de fietspaden te smal zijn dan wel volledig ontbreken.

Op de route Assestraat -Kerkeneinde is het fietspad vaak in slechte staat en in de Assestraat moeten de fietsers rekenen op de hoffelijkheid van de bestuurders om de zeer gevaarlijke oversteekplaats over te kunnen. De onlangs ingevoerde zone 30 wordt nog steeds niet gerespecteerd door heel wat chauffeurs, ook dat viel ons deze ochtend op.

En dan spreken we nog niet over de as Abdijstraat. Die as scoorde onlangs slechts 1,3 / 10 punten voor haar fietspad.

In Hemiksem zijn er drie knooppunten waar haar scholen zich bevinden. Vele kinderen rijden met de fiets van en naar school. En er zijn ook kinderen van Hemiksemse gezinnen die tijdens de week dagdagelijks van en naar scholen in de buurtgemeenten fietsen. Zij rijden bovendien tijdens de spitsuren, en dat is het ogenblik waarop de meeste ongelukken voorkomen. Doordat er weinig ontsluitingswegen zijn naar de A12, en er één belangrijke is afgesloten in Schelle, rijden er véél meer auto’s door Hemiksem om van en naar de A12 te geraken, wat voor een te grote verkeersbelasting zorgt, zeker tijdens de spitsuren. Dit alles maakt kans op ongevallen groter. Bovendien heeft Open VLD Hemiksem vastgesteld dat de gemeente een specifiek probleem heeft, namelijk vele fietsers rijden langs de verkeerde kant van de weg! Daarom pleit Open VLD Hemiksem voor een beter fietsbeleid en vraagt zij daar aandacht voor via deze actie.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder