Sla navigatie over

Open Vld wil dat bestuur subsidies aanvraagt voor veiligere schoolomgeving

Al jaren trekt Open Vld Hemiksem aan de alarmbel om iets te doen aan onveilige situaties rond onze scholen. Zo hebben we in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen al acties gevoerd rond verkeersveiligheid en plannen we een nieuwe actie begin maart 2020. Tot op heden was er echter nog niets veranderd rondom onze scholen. Tot de gemeenteraad van gisteren. De bondt: “Met het argument ‘niet opgenomen in het budget’ maakte de meerderheid er zich steeds snel vanaf. Maar dit gaat niet meer op nu minister Peeters de lokale besturen mee ondersteunt er iets aan te doen. De meerderheid zal dan wel snel in actie moeten treden om een dossier in te dienen. Ook na de toekenning van de subsidies moeten de werken binnen de 6 maand uitgevoerd zijn.”

Gemeenteraadslid (Open Vld) Birgit De bondt: “Alle steun is welkom. Op die manier houden we budget over om op termijn ook de andere gevaarlijke plaatsen in onze gemeente aan te pakken. De subsidie komt voor maximaal de helft van de uitgaven tussen en dit met een maximum van 25.000 euro. We zijn blij dat de meerderheid op ons voorstel ingaat.”

Open Vld Hemiksem heeft alvast enkele voorstellen van verbetering gelanceerd op de gemeenteraad: Oplijsting hieronder per schoolomgeving: A. School Klaverbos: ijzeren hekken aan de ingang Kerkeneinde vervangen door reflecteren beugels en eventueel octopuspaal. B. School Zonnekesschool: - Monnikenhoflaan – oversteekplaats – wordt door heel veel kinderen en ouders gebruikt. Suggestie tot het plaatsen van een ‘graag traag-bord’. C. School Regenboog – uitgang D. Coppensstraat – deze uitgang wordt ook door velen gebruikt maar er is nergens in het straatbeeld een aanduiding dat er daar een school is, buiten het bord A23, het welke aan de kant van de parkeervakken staat en vaak niet zichtbaar is door de geparkeerde wagens/camionettes. Vooral aan de versmalling in het begin van de D.Coppensstraat is het vaak een gevaarlijke situatie aangezien fietsers in beide richtingen mogen rijden maar de rijbaan op dat punt vrij smal is voor én auto én fiets. Doordat er ook een hoogteverschil is met het voetpad, heeft een fietser daar geen uitwijkmogelijkheden voor het aankomende verkeer. Suggestie om hier duidelijkere signalisatie in het straatbeeld aan te brengen dat men een school nadert. Suggestie om er een gekleurde verharding met de tekst ‘schoolzone’ op de grond aan te brengen, bijvoorbeeld in de bocht ter hoogte van huisnummer 8 en de plaatsing van een attractief bord A23 aan de kant van de spoorlijn, in het uiterste punt van het grasveldje.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder