Sla navigatie over

Verkeersheuvel in de Kerkstraat

Het gemeentebestuur heeft in de Kerkstraat, ter hoogte van het kerkhof, een vluchtheuvel aangelegd. Open Vld Hemiksem wil inzetten op verkeersveiligheid, maar stelt zich toch vragen bij de huidige situatie.

Er bereiken ons heel wat opmerkingen over deze vluchtheuvel. Deze heeft immers meer de uitstraling van een borduur in het midden van de straat dan wel van een vluchtheuvel. Er werd in de straat ook geen enkele signalisatie aangebracht die wijst op de aanwezigheid van de vluchtheuvel. Er staat enkel een bord 'gewijzigde verkeerstoestand', wat uiteraard op verschillende zaken kan wijzen.

SLECHT ZICHTBAAR Het ontwerp van de vluchtheuvel laat veel te wensen over. De zijkanten zijn erg hoog en scherp en weinig gebruiksvriendelijk voor fietsers en mensen met een mobiele scooter... Verder is de vluchtheuvel in het donker slecht zichtbaar. Er werden geen reflectoren aangebracht of lichtgevend verf gebruikt.

Open Vld Hemiksem stelt zich dan ook de vraag of dit allemaal wel reglementair in orde is. Een andere oplossing, zoals het invoeren van zone 30 was misschien beter geweest...

Greet Jacops Secretaris

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder