Sla navigatie over

Waarvan akte! - Open brief aan Burgemeester Luc Bouckaert

Beste Luc,

We zouden kunnen beginnen met een spelletje “zoek de verschillen” wanneer 2 partijen actie voeren maar we zullen alvast even helpen. Wanneer onze bestuursleden flyers uitdeelden aan de gemeenteschool vanop de openbare weg/de publieke ruimte kregen ze nadien bezoek van de politie. Bij een latere interpellatie hierover op de gemeenteraad werd onder andere gesteld dat de gebouwen van de gemeente “politiek” neutraal willen blijven.

Toch zagen we doorheen heel Hemiksem aan ALLE gemeentelijke gebouwen een rode loper verschijnen. Opmerkelijk toch, vindt U niet? Aangezien die gebouwen zo graag “politiek neutraal” blijven.

Beste burgemeester, onze actie vond plaats op de openbare weg. Deze actie is duidelijk op het privéterrein van deze gemeentegebouwen en gaat ons inziens dus nog een stap verder dan de onze.

Heeft U deze gemeenteraadsleden ook ter verantwoording geroepen door hen te vereren met een bezoekje van de politie? Gaat U hen zelf interpelleren komende gemeenteraad? Of zijn de regels anders omdat ze uw coalitiepartner zijn?

En alvorens U nu snel op zoek gaat naar uw GSM… laat dit, beste Luc. Voor ons hoeft dat niet.

Van ons mag Sp.A deze rode lopers gerust uitrollen. Proficiat zelfs voor hun actie. Een zeer belangrijke groep krijgt op deze manier een welverdiende plek in “the spotlights.”

Ergens vinden we het zelfs jammer dat het geen Hemiksems blauw-groene lopers zijn. Het had een mooi signaal geweest vanuit de gemeente, het voltallige bestuur dat men vanuit de gemeente, de werkgever, openlijk zijn appreciatie uitdrukt voor de inspanningen die door de medewerkers van onze gemeente in deze speciale tijden gedaan worden.

Ook al zijn we misschien een andere ideologie toegedaan, van ons mag iedereen zijn mening uiten. Op welke manier dan ook. Dat is nu één van onze basiswaarde. Vrijheid, meningsvrijheid voor en van iedereen.

En je ziet, zo reageren kan dus ook… in plaats van politie op te vorderen… een volgens ons nog steeds onnodige actie/reactie. Wij hopen dat u dit mee neemt naar de toekomst toe. We nemen alvast akte van dit.

Open Vld Hemiksem wenst U en onze Sp.A collega’s alvast een fijn 1 mei weekend toe.

Liberale groeten,

Kris Vaelen
Voorzitter Open Vld Hemiksem

Greet Jacops Onder-voorzitter Open Vld Hemiksem

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder