Sla navigatie over

Zone 30 in het centrum

Met limiet van dertig kilometer per uur die het gemeentebestuur recent invoerde in het centrum van onze gemeente, kan je enkel tevreden zijn. Zeker gezien het drukke verkeer dat dagdagelijks door ons centrum passeert. Het valt ons echter op dat maar weinig automobilisten zich effectief aan deze beperkte snelheid houden, inclusief de chauffeurs van De Lijn.

Fietsvriendelijk Hoog tijd dus dat het huidige college aandringt bij de politiezone Rupel om de nodige mankrachten ter beschikking te stellen en de overtreders te beboeten. Enkel door financieel onvriendelijke maatregelen zal men het beu worden en zich wel houden aan de correcte snelheid. Flitscamera's zouden onze politiemensen kunnen ondersteunen in hun werk.

En nu men toch bezig is om het centrum enigszins autoluw te maken, is het moment aangebroken om onze gemeente “fietsvriendelijk” te maken. Op die manier worden leerlingen en ouders aangemoedigd om vaker de tweewieler te nemen om naar school te gaan.

Fietspaden zijn in Hemiksem spijtig genoeg een thema dat door het huidige bestuur stiefmoederlijk wordt behandeld. Op heel wat plaatsen kan het dan ook een pak veiliger voor onze zwakke weggebruikers. Open Vld Hemiksem wil inzetten op veiliger fietsen in Hemiksem en plant daarom op 18 september 2017 een actie in het kader van de week van de mobiliteit.

Albert de Bruyn - erevoorzitter

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder