Sla navigatie over

Perstekst in verband met reactie op onze actie rond verkeersveiligheid.

Toen ons gemeenteraadslid na een geslaagde actie op haar werk aankwam, verslikte ze zich haast in haar koffie wanneer plots de politie op haar werk stond. De agenten werden- zo bleek toen- gestuurd door de schepen van onderwijs Kristien Vingerhoets (Sp.A). “Ik betreur enorm deze manier van werken. Schepen Vingerhoets (Sp.A) had gemakkelijk haar gsm kunnen nemen en me persoonlijk kunnen contacteren in plaats van hiervoor de politie lastig te vallen, die trouwens ook bevestigde dat wij niets verkeerd gedaan hebben.” stelt gemeenteraadslid Birgit De bondt.

Open Vld betreurt heel erg deze manier van aan politiek doen. Wij zijn erg onder de indruk van de manier waarop vanuit de meerderheid, het college gereageerd wordt op een onschuldige actie.

Verkeersveiligheid is een thema waarop wij al inzetten van voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook eind 2018 hebben wij een soortgelijke actie gedaan, tevens in de publieke ruimte en deze actie is zonder enig probleem verlopen. Dat nu de politie naar ons gemeenteraadslid wordt gestuurd door de schepen van onderwijs én dan nog op haar werkplek, voor een actie die niets eens expliciet tegen het huidige bestuur gericht was maar een algemeen standpunt van onze partij weergeeft, kunnen wij alles behalve appreciëren.

Het voltallige bestuur van Open Vld wil heel duidelijk stellen: “Dit vinden wij NIET Oké!”

Na onderling overleg en het inwinnen van advies, heeft de Open Vld fractie beslist om een extra agendapunt in te dienen volgende gemeenteraad en CD&V-burgemeester, Luc Bouckaert, hierover te interpelleren.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder