Sla navigatie over

Vragen gemeenteraad september 2022

Bij het begin van een nieuw schooljaar worden leerkrachten en directies in scholen ook weer geconfronteerd met lege brooddozen. Een kind met een hongergevoel kan zich moeilijk concentreren op de schoolbanken. Dat moeten we vermijden. We bevragen de situatie in onze gemeente en welke acties het bestuur hieromtrent neemt. 

 

Een prikkelarme kermis is een waar geschenk voor mensen met autisme, epilepsie of hoogsensitiviteit. Tijdens een kermis krijgen ze felle lichten en luide muziek van verschillende attracties tegelijk binnen. Die input filteren, is heel moeilijk, waardoor een halfuurtje vaak al te veel is. Meer en meer steden en gemeenten introduceren daarom tijdens de kermisperiode een prikkelarme dag. Op die dag zijn er minder lichtflitsen en wordt het geluid van de attracties gedempt. Het organiseren van zulk een prikkelarme dag creëert gelijke kansen voor iedereen en zorgt ervoor dat ook mensen met autisme of epilepsie zich op de kermis kunnen uitleven. Wij dienen alvast een voorstel in om vanaf 2023 ook zon' moment te voorzien op de kermis in Hemiksem. 

 

Het gemeentebestuur beschikt over een eigen woonzorgcentrum. Regelmatig blijken er echter meer kandidaat-bewoners te zijn dan er plaatsen zijn. Er ontstaat aldus een wachtlijst voor het woonzorgcentrum. Hoe deze wachtlijst wordt opgesteld en welke regels hieromtrent toegepast worden blijkt voor de familieleden van kandidaat-bewoners niet altijd even duidelijk te zijn. We vragen duiding bij de bevoegde schepen. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder